Kundcase

Optisk mätmaskin med multisensor till Cell Impact

Optisk mätmaskin med multisensorteknik för mätning av avancerade flödesplåtar till bränslecellsstackar för vätgasmotorer
Beröringsfri mätning

Cell Impact i Karlskoga utvecklar och tillverkar mycket tunna avancerade flödesplåtar till bränslecellsstackar för vätgasmotorer. De mycket tunna plåtarna är svåra att kontrollera på annat sätt än med optisk mätning.

Den optiska mätningen är mycket snabb och noggrann och ger snabbt operatörerna feedback hur de ska kompensera produktionsmaskinerna vid ställ och under löpande produktion.

Multisensor ett självklart val

Utöver basmaskinen med sin optiska sensor och zoomlins så valde Cell Impact att göra sin maskin till en verklig multisensormaskin och utrusta den med en DRS500 laser för mätning av formerna och höjden på plåten samt Renishaws beprövade TP200 probesystem utifall att de behöver verifiera mer tredimensionella detaljer såsom pressverktyg eller liknande.

Maskinen kontrolleras av OGP´s egenutvecklade Zone3 mätprogramvara som kan programmeras från och utvärdera relativt kundens CAD-modeller. Mätdatan samlas enkelt in och sparas i Prolink´s QC-calc Real Time statistikprogram.