Kalibrering av mätinstrument

Kalibrering av era mätinstrument är verksamhetskritiskt för att er mätmaskin ska fungera som den ska är det viktigt att ni utför kontinuerlig service och kalibrering på er maskin. Vi på OGP Scandinavia erbjuder denna tjänst på alla maskiner som vi säljer.

Med servicetekniker som alltid finns här för er, ser vi till att er mätmaskin är kalibrerad och får en längre livslängd så att utrustningen kan fortsätta fungera som den ska. Alla mätinstrument bör kalibreras med jämna mellanrum då temperatur, luftfuktighet och övrig inverkan kan påverka mätresultatet. Vi använder oss av spårbara normaler som är kalibrerade på ackrediterade laboratorium. Efter vi har genomfört en kalibrering av era mätinstrument skickas ett kalibreringscertifikat till er som intygar att mätmaskinen är enligt specifikation.

Kalibrering av mätmaskiner

Uppgradering

Utvecklingen inom mätteknik går snabbt framåt och det finns många fördelar av att hålla sig uppdaterad. Inom mätteknik är det framför allt innovation av programvara där störst utveckling sker. Det är också där ni som kund märker störst skillnad med nya smarta funktioner till er mätmaskin som sparar tid.

Många äldre instrument är i behov av uppgradering då det oftast körs på föråldrade operativsystem som inte har support eller är godkända att vara uppkopplade på nätverket på grund av säkerhetsskäl.

Några fördelar med att uppgradera ert instrument är:

  • Nya smarta funktioner
  • Utvärdera enligt nya standarder
  • Ökad prestanda av er mätmaskin

Vi rekommenderar att ni kontaktar oss på 016-17 11 50 eller maila oss på service@ogp.se innan eventuellt byte av dator eller övrig hårdvara för att säkerställa kompatibilitet.

Flytt av mätinstrument

Vid flytt av er mätmaskin bör alltid transportsäkring och packning ske enligt tillverkarens rekommendation för att skada inte ska ske. Efter transportsäkring och flytt sker installation och kalibrering av mätmaskiner för att säkerställa funktion och att instrumentet mäter rätt.

Våra servicetekniker finns med dig hela vägen för att du ska känna dig trygg. Kontakta oss om ni går i funderingar att flytta något mätinstrument så ger vi er rådgivning.

Har ni frågor eller vill komma i kontakt med oss?

Med över 20 års erfarenhet inom mätteknik kan vi hjälpa er med frågor och funderingar. Tveka inte att kontakta oss idag