Inga fler misstag vid mätning

Visionmätning

Genom visionmätning kan ni som företag optimera eran förmåga att minska ledtider och den mänskliga faktorn, vilket ger er en mer effektiv mätprocess. När ni använder beröringsfri mätmaskin behöver inte er personalen utföra mätningarna manuellt, vilket gör att ni får snabbare och mer pålitliga resultat utan risken för mänskliga fel.

Visionmätning är en teknik som är känd för att vara både extremt snabb och noggrann. Ett exempel är Benham Precision Engineering, vilket är ett företag inom flyg- och försvarssektorerna, som valde att investera i en VICI-mätmaskin. Genom deras investering har de nu kunnat minskat ledtiderna för deras kunder och dessutom eliminerat reklamationer.

Tidigare använde Benham Precision Engineering traditionella mätverktyg såsom mätmaskiner, höjdmätare och profilprojektorer. Men, med deras nya VICI-mätmaskin kan de nu mäta objekten på endast 30 sekunder till 1 minut. Den snabba och noggranna mätningen som visionmätningen erbjuder, har gjort att Benham har fått betydande förbättringar för både deras företag och kunder.

visionmätning

Fördelar med Visionmätning

Eftersom visionmätning är beröringsfri, minskar riskerna med deformation eller skada på det som mäts. Dessutom kan maskinen utföra mätningar på era känsliga material som gummi, plast eller elektronik, där det är viktigt att undvika fysisk kontakt.

Dessutom erbjuder visionmätning er snabbare mätningar. Eftersom maskinen är avsevärt snabbare än traditionell mätning, möjliggör det att ni får en snabbare och effektivare mätprocess. Genom visionmätningen kan tusentals mätpunkter fångas på nolltid med hög noggrannhet. Om du ska genomföra mätningar på stora volymer, kan maskinen verkligen gynna din verksamhet!

Du kan även komplettera din visionmätning med andra tillbehör som prob eller laser. På så sätt kan du möjliggöra mätningar där optiken inte når eller för att mäta specifika egenskaper på dina objekt. Du kan exempelvis använda en laserprob för att genomföra snabba och extremt noggranna höjd- och planmätningar.

visionmätning

Vad är Visionmätning?

I visionmätning används optiska sensorer för att utföra mätningarna av era objekt. Mätningarna genomförs av en högupplöst digital kamera som samlar in eran mätdata. Sedan omvandlar maskinen eran datan med hjälp av dess avancerade hårdvara och programvara. På så sätt kan den generera högprecisa mätresultat av era objekt.

Dessutom kan ni välja mellan att antingen placera mätmaskinen fristående eller integrera den i en produktionscell och låta en robot hantera in- och urlastning.

Vi på OGP Scandinavia erbjuder en bred variation av visionmätmaskiner med olika egenskaper som passar för de flesta tillämpningar.

visionmätning