Inga fler misstag vid mätning

Visionmätning

Visionmätning är en effektivt mätprocess som optimerar företags förmåga att minska ledtider och utesluta den mänskliga faktorn. En beröringsfri mätmaskin innebär att maskinen ej rör vid objektet och att personal inte behöver utföra arbetet manuellt vilket ger ett snabbare resultat utan risken att mänskliga fel uppstår i mätningen.

Visionmätning är extremt snabb och noggrann. Benham Precision Engineering berättar att genom deras investering av en VICI-mätmaskin minskat ledtiderna till deras kunder och eliminerat reklamationerna.

Benham Precision Engineering som hanterar delar inom flyg och försvarssektorerna berättar att de använde traditionella mätverktyg som mätmaskin, höjdmätare och profilprojektor vilket nu mäts på 30 sekunder till 1 minut med deras nya VICI-mätmaskin.

visionmätning

Fördelar med beröringsfri mätning

Det finns många scenarion när visionmätning kan vara fördelaktigt, till exempel för detaljer som kräver beröringsfri mätning eller där mätningen måste gå snabbt med hög precision.

Eftersom visionmätning är beröringsfri eliminerar man risken för att godset deformeras av mätningen vilket gör mätningar på känsliga material så som gummi, plast eller elektronik möjliga.

Visionmätning är mycket snabbare än traditionell probe mätning och fångar tusental mätpunkter på nolltid med hög noggrannhet.

Det går utmärkt att komplettera vision mätningen med tillbehör som probe och laser för att exempelvis mäta material där optiken inte kommer åt eller ser egenskapen på objektet.

Laser sensorn är ett bra tillval för snabba och extremt noggranna höjd och plan mätningar.

visionmätning

Vad är Visionmätning?

Visionmätning är en mätteknik som förlitar sig på användningen av optiska sensorer för att utföra mätning av gods. Mätningen fungerar genom att samla in data genom en högupplöst digital kamera som sedan genererar en mätning genom en kombination av avancerad hårdvara och intuitiv programvara.

Ett företag kan låta maskinen stå fristående eller bygga in den i en produktionscell och låt roboten sköta i och urladdning.

Vi på OGP Scandinavia har ett brett utbud av olika vision mätmaskiner med olika attribut för de flesta tillämpningar.

visionmätning