SmartScope® CNC

CNC är lösningen för optisk mätning med multisensorteknik i produktionen med hög noggrannhet.

SmartScope CNC är byggd så att den tål tuffa produktionsmiljöer. Maskinen kan anpassas med automatisk laddning för obemannad mätning med högsta effektivitet. För kvalitetskontroll i produktionen, där snabbhet, noggrannhet och automation är viktigt, är lösningen SmartScope CNC. Visionmätsystem med optisk mätning är flexibelt och snabbt. 

De större maskinernas mycket öppna design gör det enkelt att robotladda maskinen med detaljer eller hela paletter som ska mätas. 

Störst av alla.

I OGP´s CNC-serie finns de allra största optiska mätmaskinerna. Och även nästan de minsta. Allt ifrån 200 x 200 x 150 mm till 1500 x 2000 x 200 mm. De större maskinerna är av en "moving bridge"-design så detaljerna som ska mätas ligger still på mätbordet och det är mäthuvudet som förflyttar sig över detaljen.

Flexibilitet

SmartScope® CNC konfigureras så att den passar kundens behov av sensorer och bordsstorlek. Till just CNC finns ett antal olika automationslösningar framtagna för kontinuerlig drift och automatisk mätning med robotladdning eller palettsystem med conveyorbana. 

Tillbehör

Ibland kan tillbehören till maskinen vara nog så viktiga för att maskinen ska prestera bra och ge användaren en bra upplevelse.  

Viktigt att tänka på vid en investering är t.ex. fixtureringslösning, maskinstativ och arbetsplatsergonomi.

Sensorer

OGP`s optiska multisensormaskiner kan konfigureras på oändligt många sätt med olika sensorer för att passa kundens mätbehov bäst.

ZONE3®

CAD-baserad programvara för multisensormaskiner. Automatisk programmering från CAD eller på traditionellt sätt med "click and learn". Utvärdering mot CAD, grafiska rapporter samt GPS Form & Läge enligt ISO-standarder. 

Programmeringen blir i hög grad automatiserad med automatisk distribution av mätpunker på varje egenskap och igenkänning av likadana egenskaper i modellen. Programmerar du mätning av ett hål och har 1499 likadana hål till i modellen så hittas dessa automatiskt och läggs till i mätprogrammet.

Gränssnittet är enkelt och intuitivt och oavsett vilken sensor du vill programmera är upplevelsen densamma. 

Kontakta oss för mer information
Kontakta gärna oss för en offert eller för mer information. Fyll i era uppgifter så hör vi av oss!
Namn
Meddelande
Företagsnamn
E-postadress
Extra Produktinformation
Vänligen fyll i er e-postadress för att få åtkomst till mera specifikationer eller information.
Tack! Vänligen ta del av innehållet nedanför.