Multisensormaskin QVI® Fusion

QVI® Fusion är OGP: s mest avancerade, mångsidiga och kapabla multisensormaskin någonsin när det gäller exakt, beröringsfri mätning av även de mest komplexa produkterna.

Den kombinerar telecentrisk optik med stort bildfält, Renishaw SP25 scanning probe, TeleStar+ TTL laser och mikroprobar. Detta gör den till en världsunik optisk mätmaskin. 

QVI® Fusion är  utvecklad för att dra nytta av kraften i programvaran Zone3 med blixtsnabb mätning av allt den ser i bildfältet, automatisk igenkänning av programmerade detaljer och mätning utan att göra ett program. 

Unika lösningar.

QVI® Fusion har många unika lösningar för att maximera prestanda och användarvänlighet. Renishaws SP25 scanningprobe sitter t.ex i en växlingsmekanism som gör att den kan aktiveras vid behov och dras tillbaka om den inte behövs. Den likväl som TeleStar+ TTL lasern sitter bägge i optikens centrum och gör att det optiska mätområdet även kan nås med Renishaws SP25 scanningprobe eller TeleStar+ TTL lasern.

2D eller 3D?

QVI® Fusion FS350 är en enklare variant anpassad mer för 2D-mätning. Men den kan utrustas med en laser för att mäta planhet och enklare höjder samt Renishaws TP200 brytande probe för att mäta 3D.

QVI® Fusion 400 är en komplett 3D-mätmaskin med unika sensorkombinationer för att göra mätningarna betydligt snabbare än med konventionella system. 

Tillbehör

Ibland kan tillbehören till maskinen vara nog så viktiga för att maskinen ska prestera bra och ge användaren en bra upplevelse.  

Viktigt att tänka på vid en investering är t.ex. fixtureringslösning, maskinstativ och arbetsplatsergonomi.

Sensorer

OGP`s optiska multisensormaskiner kan konfigureras på oändligt många sätt med olika sensorer för att passa kundens mätbehov bäst.

ZONE3®

CAD-baserad programvara för multisensormaskiner. Automatisk programmering från CAD eller på traditionellt sätt med "click and learn". Utvärdering mot CAD, grafiska rapporter samt GPS Form & Läge enligt ISO-standarder. 

Programmeringen blir i hög grad automatiserad med automatisk distribution av mätpunker på varje egenskap och igenkänning av likadana egenskaper i modellen. Programmerar du mätning av ett hål och har 1499 likadana hål till i modellen så hittas dessa automatiskt och läggs till i mätprogrammet.

Gränssnittet är enkelt och intuitivt och oavsett vilken sensor du vill programmera är upplevelsen densamma. 

Kontakta oss för mer information
Kontakta gärna oss för en offert eller för mer information. Fyll i era uppgifter så hör vi av oss!
Namn
Meddelande
Företagsnamn
E-postadress
Extra Produktinformation
Vänligen fyll i er e-postadress för att få åtkomst till mera specifikationer eller information.
Tack! Vänligen ta del av innehållet nedanför.