Beröringsfri mätning

Utforska fördelarna med beröringsfri mätning med hjälp av telecentrisk högupplöst kamera och ljus. Detaljerna scannas i visionsystemet, som tar fram en bild som mäter bland annat längder, diametrar, vinklar, radier, kantbrytningar, gängor, rundhet, kast, och mycket mera – på nolltid.

Med en beröringsfri mätmaskin kan du ersätta dina traditionella mätinstrument, som skjutmått, mikrometer, profilprojektor, rundhetsmätare etc. Dessutom är en stor fördel att mätningen blir helt operatörsoberoende och går väldigt snabbt. På så sätt kan du bli mer effektiv i dina mätningar och verksamhet!

Vi har flera exempel där kunder har gått från 15-20min i cykeltid vid mätning med traditionella mätinstrument och ner till 10-20 sekunder komplett uppmätt med hjälp av en mätmaskin!

Vi har en lång erfarenhet och världsledande leverantörer.  Dessutom är vi specialister inom optisk mätning, och utför service och kalibrering på alla våra produkter. Hos oss är du viktig. Därför hjälper vi dig som kund att hitta rätt lösning för dina behov.

 

beröringsfri mätning
5 anledningar till beröringsfri mätning

5 anledningar till beröringsfri mätning

Det finns flera anledningar att välja ett visionmätsystem som är beröringsfritt. Här nedan har vi listat våra topp fem punkter, om hur fördelarna visionmätsystemet kan gynna din verksamhet:

  1. Snabbare mätning
  2. 100% mätning
  3. Helt operatörsoberoende
  4. Ingen deformation av mätobjektet
  5. Noggrannhet ner till 1,5µm