Operatörsoberoende mätning med laser

3D-Scanner

Vad är en 3D-scanner?

En 3D-scanner är en beröringsfri mätmaskin som projicerar en linje-laser på ett objekt för att fånga in miljontals mätpunkter och sedan använda de punktmolnet för att utvärdera dimensioner och geometrier. Datan som 3D-scannern fångar upp kan inte bara användas för kvalitetssäkring utan även för att följa upp hur utvecklingen har gått.

Vad är fördelarna med en 3D-scanner från OGP?

Med en 3D-scanner från OGP Scandinavia mäter man objektet direkt på rundbordet vilket gör att maskinen själv kan fånga upp alla mätpunkter. Dessutom är maskinen oberoende av en operatör och vet själv hur den ska utföra mätningen för att fånga in miljontals mätpunkter.

Eftersom våra maskiner har sidaxlar slipper ni som kund mäta manuellt, detta är en stor fördel jämfört med handhållna 3D-scanners där man måste använda sig av referenspunkter och själv gå runt objektet för att få med hela mätningen.

Här kommer en kort sammanfattning av flera fördelar och funktioner med en 3D-scanner från OGP:

  • Levererar noggranna mätningar på varierande material, färger och texturer.
  • Enkel att använda, du behöver inte använda någon speciell kod.
  • Ett mångsidigt system som kan konfigureras för att möta en mängd olika applikationskrav
  • Snabb och enkel under komplicerade mätningsobjekt
  • Datainsamlingen är inte beroende av operatören och resultaten är mycket repeterbara

Vilka tekniker erbjuder vi på OGP Scandinavia?

Vi på OGP använder vi oss av laser-scanning system för att utföra mätningen med en 3D-scanner. Dessutom är laser scanning den mest vanliga och använda tekniken. Genom att digitalt fånga formen av objektet med laser kan man fånga upp datan i minsta detalj.

Denna teknik är perfekt för mätning av komplexa och känsliga geometrier då den är beröringsfri. Dessutom tillåter mätmaskinen att utföra mätning där det är opraktiskt att använda traditionella mätmaskiner.

Vilka tjänster är tillgängliga?

Vi erbjuder er våra noggranna och precisa 3D-scanners från modellen ShapeGrabber i olika storlekar och modeller efter ert behov och verksamhet. Om ni vill veta mer om våra modeller, klicka nedan

Har ni frågor eller vill komma i kontakt med oss?

Med över 20 års erfarenhet inom mätteknik kan vi hjälpa er med frågor och funderingar. Tveka inte att kontakta oss idag