Kundcase

Axelmätmaskin för visionmätning till Part Precision Sweden AB

Axelmätmaskin för visionmätning på svarvade detaljer med en högupplöst kamera med möjligheten att mäta detaljer upp till 300mm i längd och 60mm i diameter
VICIVISION X360

Part Precision växer och fortsätter att investera och har den senaste tiden utökat sin tillverkningskapacitet. Med utökad tillverkningskapacitet krävs även utrustning för att verifiera och mäta de tillverkade detaljerna.

Part Precision har investerat i en axelmätmaskin av typen VICIVISION X360 vilket är en maskin med klassledande noggrannhet framtagen för tillverkare av allt från små detaljer så som tandimplantat, precision detaljer men även är i behov av att kunna mäta större detaljer. På bara ett par sekunder scannar maskinen detaljen med hjälp av kamera och ljus och operatören får direkt en återkoppling av mätresultatet. 

Part Precision Sweden AB

Part Precision Sweden grundades 2011 och har sedan dess haft en kraftig tillväxt. De bearbetar detaljer i svåra tuffa material så som rostfritt, titan, superlegeringar för medicinteknikindustrin inom dental, frakturkirurgi och finmekanisk industri inom försvarsindustri och offshore.

- Vår investering i axelmätmaskin har inte bara minskat våra mätcykler avsevärt, vi ser även att våra ställtider i bearbetningsmaskinerna har minskar då operatören inte behöver vänta på mätresultatet som tidigare kunde ta upp emot 20 minuter, nu har vi mätresultat inom 10 sekunder och kan snabbt göra de justeringar som krävs för att starta produktion, säger CTO Anders Dahl.

Noggrannhet & Enkelhet

-Vi är imponerade av noggrannheten och enkelheten i programmeringen säger mättekniker Andreas Larsson som har programmerat en mängd mätprogram som används dagligen. Supporten från OGP har varit suverän, har jag haft några frågor eller funderingar har jag oftast haft ett svar inom någon timme avslutar Andreas. 

Effektiv visionmätning

VICIVISION X360 är utrustad med en högupplöst kamera vilket ger möjligheter att mäta detaljer upp till 300mm i längd och 60mm i diameter och fånga de absolut minsta egenskaperna så som, små radier, kantbrytningar etc.

Med ett knapptryck så scannas detaljen och en bild skapas som sedan användas för att mäta längder, diametrar, vinklar, radier, kantbrytningar, gängor etc på nolltid. Med rotation av detaljen kan koaxialitet, kast, rundhet, cylindricitet etc. enkelt mätas.