MTL X-serien

X-serien från VICIVISION är högupplösta optiska mätmaskiner speciellt utformad för att mäta tandimplantat, detaljer till klockor och andra små detaljer.

Serien är robust utformad för att stå ute i produktionsmiljö. Med ett enkelt knapptryck så mäts detaljen helt beröringsfritt med hjälp av den telecentrisk högupplösta kameran och ljus. Maskinen scannar detaljen och en bild skapas som sedan användas för att mäta diametrar, längder, radier, vinklar, kantbrytningar, gängor etc. 

Vid rotation av mätobjektet kan kast, rundhet, cylindricitet, koaxialitet etc. enkelt mätas upp. Efter avslutad mätning får operatören en överblick över uppmätta mått och ser direkt om något skulle vara utanför tolerans. Skriv ut eller spara ner mätprotokoll. Mätdata kan enkelt exporteras till SPC genom CSV eller QDAS. 

Hur mäter ni era svarvade detaljer?

Det är ofta en fråga vi ställer och ofta är svaret återkommande så som mikrometer, skjutmått, profilprojektor etc. som i många fall kan vara användbart. Men det är också väldigt tidskrävande och operatörsberoende.

Vi har flera exempel där kunder har gått från 15-20min i cykeltid vid mätning ner till 10-20 sekunder komplett uppmätt med en axelscanner. 

Automatiserad mätning

Automatiserad mätning direkt i produktionsflödet blir mer och mer vanligt. Maskinerna är robusta och kan stå i produktioncell för mätning direkt efter bearbetning. Mätmaskinen kan skicka mätdata till bearbetningsmaskinen vilket möjliggör auto kompensering.

Med elektrisk eller pneumatisk dubb/chuck  betjänas maskinen av robot vilket resulterar i helt automatiserad mätning. 

MTL X360

MTL X360 är klassledande när det kommer till kameraupplösning och noggrannhet! Möjligheter att mäta detaljer upp till 300mm i längd och 60mm i diameter och fånga de absolut minsta egenskaperna på dina detaljer, så som små radier, kantbrytningar. 

X360 är utvecklad för dig som tillverkar allt från små detaljer så som tandimplantat, precision detaljer men även är i behov av att kunna mäta större detaljer. 

Tillbehör

Fixturering är viktigt för att kunna utföra bra mätningar. Vi har ett stor utbud av olika dubbar, chuckar för dina behov. Även om du har detaljer som inte har dubbhål går det enkelt att fixturera med chuck eller utvändig/invädig tvåbackschuck. 

Mjukvaran DREAM

Programmering av detaljen utförs enkelt i programvaran DREAM. Scanna detaljen så skapas en bild av mätobjektet där du sedan kan utföra din mätning. Många kunder upplever programmeringen väldigt enkel. 

Off-line programmering Scanna detaljen, spara ner bilden och börja programmera. Perfekt för att slippa ta upp maskintid.

Du kan även välja att spara ner bilden automatisk varje gång en mätning sker vilket gör att du vid ett senare tillfälle kan ta fram specifik bild och utföra kompletterade mätningar eller se eventuella defekter.  

Kontakta oss för mer information
Kontakta gärna oss för en offert eller för mer information. Fyll i era uppgifter så hör vi av oss!
Namn
Meddelande
Företagsnamn
E-postadress
Extra Produktinformation
Vänligen fyll i er e-postadress för att få åtkomst till mera specifikationer eller information.
Tack! Vänligen ta del av innehållet nedanför.