MTL Techno-serien

Techno-serien från VICIVISION är utvecklad för att mäta de absolut mest komplexa detaljerna helt beröringsfritt eller i kombination med probe som tillval. 

Med över 20 olika modeller finns en maskin för dina behov. Upp till Ø240mm och längd 1250mm. Techno är utrustad med klassledande telecentrisk högupplöst kamera och ljus. Med ett  knapptryck så scannas detaljen och en bild skapas som sedan användas för att mäta längder, diametrar, vinklar, radier, kantbrytningar, gängor etc på nolltid. 

Rotation av detaljen kan koaxialitet, kast, rundhet, cylindricitet etc. enkelt mätas. Efter avslutad mätning får operatören en överblick över uppmätta mått och ser direkt om något skulle vara utanför tolerans. Spara ner eller skriv ut mätprotokoll. Mätdata kan enkelt exporteras till SPC genom CSV eller QDAS.  

Touch probe

Komplettera din optiska mätmaskin med en probe för att mäta där optiken inte ser. I kombination med optiken och probe så kan du enkelt mäta de mest komplexa detaljerna. 

Optisk mätmaskin

En optisk mätmaskin från VICIVISION ersätter traditionella mätinstrument så som skjutmått, mikrometer, profilprojektor, rundhetsmätare etc.  En stor fördel är att mätningen blir helt operatörsoberoende och går väldigt snabbt.

Vi har flera exempel där kunder har gått från 15-20min i cykeltid vid mätning med traditionella mätinstrument och ner till 10-20 sekunder komplett uppmätt med hjälp av en mätmaskin. 

Maskinerna är robust byggda för att stå i produktionsmiljö. Låt maskinen stå fristående eller bygg in den i produktioncell och låt roboten sköta i och urladdning.  

Applikationer

Förutom att mäta svarvade detaljer så som ventiler, axlar, skruvar, luft och hydraulkopplingar etc. Så finns det specialutvecklade funktioner för att att mäta bland annat vevaxlar, kamaxlar och turbiner. 

  • Vevaxlar
  • Kamaxlar 
  • Turbiner 
Tillbehör

Fixturering är viktigt för att kunna utföra bra mätningar. Vi har ett stor utbud av olika dubbar, chuckar för dina behov. Även om du har detaljer som inte har dubbhål går det enkelt att fixturera med chuck eller utvändig/invädig tvåbackschuck. 

Mjukvaran DREAM

Programmering av detaljen utförs enkelt i programvaran DREAM. Scanna detaljen så skapas en bild av mätobjektet där du sedan kan utföra din mätning. Många kunder upplever programmeringen väldigt enkel. 

Off-line programmering Scanna detaljen, spara ner bilden och börja programmera. Perfekt för att slippa ta upp maskintid.

Du kan även välja att spara ner bilden automatisk varje gång en mätning sker vilket gör att du vid ett senare tillfälle kan ta fram specifik bild och utföra kompletterade mätningar eller se eventuella defekter.  

Kontakta oss för mer information
Kontakta gärna oss för en offert eller för mer information. Fyll i era uppgifter så hör vi av oss!
Namn
Meddelande
Företagsnamn
E-postadress
Extra Produktinformation
Vänligen fyll i er e-postadress för att få åtkomst till mera specifikationer eller information.
Tack! Vänligen ta del av innehållet nedanför.